Buitenwerk


Buiten lakken

Het lak- en schilderwerk buiten heeft veel te verduren en moet bestand zijn tegen weersomstandigheden die ieder seizoen weer anders zijn. Het buitenwerk is gemiddeld na 5 jaar aan een nieuwe schilderbeurt toe. Het is belangrijk om het schilderwerk dan weer in optimale conditie te brengen zodat het er weer jaren tegen kan.

Voorbehandeling & Herstel
Alle schilderwerk begint met een goede voorbehandeling, dat wil zeggen schoonmaken/ontvetten, schuren, herstellen van beschadigingen en grondverf aanbrengen zodat er een goede hechtlaag voor de lak ontstaat. Kleine beschadigingen zijn prima te herstellen met behulp van plamuur, bij grote beschadigingen gebruik ik een tweecomponenten epoxy dat zich perfect, alsof het hout is, laat bewerken. Als het hout is gaan rotten door ingetrokken vocht, zoals wel gebeurt bij bv een raamdorpel of een raamkozijn, zal ik (in overleg met u) de slechte delen vervangen en zodanig restaureren dat het betreffende deel er weer als nieuw uitziet.

Kitnaden
Voor buitenwerk is het van groot belang dat kitnaden in optimale conditie zijn, het zorgt ervoor dat er geen vocht tussen de verbinding van houten delen kan komen zodat houtrot wordt voorkomen. Deze kitnaden kunnen na verloop van tijd uitdrogen en/of kapot gaan en moeten dan vervangen worden. Afhankelijk van materialen en toepassing, maak ik gebruik van diverse soorten kit om de naden vocht-dicht te maken en om een strakke afwerking te verkrijgen voor het nieuwe schilderwerk.

Verfsysteem
Voor een hoogwaardig en duurzaam resultaat werk ik uitsluitend met Sigma grondverf en lakken. Deze lakken zijn voorzien van een DGS dual guard system technology, wat zorgt voor een optimale bescherming van het hout en glans van het schilderwerk. Met deze verf ziet uw buitenschilderwerk er weer voor jaren goed uit.


Buiten sauzen

Het schilderen/sauzen van muren buiten geeft kleur en beschermt het oppervlak. Door de juiste verf te kiezen kunnen verkleuringen van de ondergrond voor altijd weggewerkt worden. Als er kleine beschadigingen zijn, kan ik die (in overleg) repareren.

Verfsysteem
Afhankelijk van de te sauzen ondergrond en de specifieke toepassing, maak ik gebruik van specifieke muurverven. Er is altijd een grote keuze in kleuren. Bijna alle verven zijn ook leverbaar in verschillende kwaliteiten. Ik adviseer u graag bij het maken van een keuze.