Binnenwerk


Binnen lakken

Als u binnen iets gelakt wilt hebben, zoals deuren, kozijnen, trappen, plinten, plafondbalken of andere lak-dragende ondergronden, wat is dan belangrijk en wat kunt u van mij verwachten.

Voorbehandeling & Herstel
Alle schilderwerk begint met een goede voorbehandeling, dat wil zeggen schuren, herstellen van beschadigingen en grondverf aanbrengen zodat er een goede hechtlaag voor de lak ontstaat. Kleine beschadigingen zijn prima te herstellen met behulp van plamuur, bij grote beschadigingen of houtrot, zal ik (in overleg) de slechte delen vervangen en zodanig restaureren dat het betreffende deel er weer als nieuw uitziet.

Kitnaden
Vaak worden kitnaden over het hoofd gezien als het om binnenwerk gaat. Ik controleer altijd of alle naden goed gekit zijn of dat ze vervangen moeten worden. Goede kitnaden zorgen voor strak schilderwerk en voorkomt het scheuren van de lak op naden.

Verfsysteem
Bij het lakken maak ik uitsluitend gebruik van Sigma lakken, gebaseerd op de LTA+ technologie. Deze lak creëert een extra harde filmlaag aan de oppervlakte, waardoor kans op verkleuring en beschadiging aanzienlijk wordt verminderd. Ook zorgt de Sigma LTA+ lak ervoor dat vet, bijv. talg afkomstig van de handen, minder snel wordt opgenomen in de lak. Zo wordt vuilaanhechting, met verminderde glans of beschadiging als gevolg, tegengegaan en blijven deuren, trapleuningen etc. langer mooi.


Binnen sauzen

Het schilderen/sauzen van wanden en plafonds binnen geeft kleur en beschermt het oppervlak. Door de juiste verf te kiezen kunnen verkleuringen van de ondergrond voor altijd weggewerkt worden. Ook is er afneembare en schrobbare verf die in vochtige ruimtes zoals b.v. badkamer en keuken kan worden toegepast.

Vochtplekken
In vochtige- en/of slecht geventileerde- ruimtes kunnen vochtplekken en schimmelvorming op de muur of plafonds ontstaan. Vochtplekken/kringen kunnen ook ontstaan als er een lekkage is of is geweest. Voordat er gesausd kan worden, moet uiteraard eerst de eventuele lekkage opgelost worden en de aanwezige schimmel verwijderd worden. Op de droge muur breng ik een isolerende muurverf aan waarmee vochtkringen en andere verkleuringen permanent worden weggewerkt.

Kitnaden
Vaak zit er wat werking in de aansluiting tussen kozijnen en muren, of tussen muur en plafond, daardoor ontstaat er een open naad en dat ziet er lelijk uit. Om strakke naden te realiseren maak ik, afhankelijk van het soort materiaal en de te verwachten “werking” gebruik van diverse kitsoorten en kit-technieken.

Verfsysteem
Afhankelijk van de te sauzen ondergrond en de specifieke toepassing, maak ik gebruik van unieke isolerende muurverven. Er is altijd een grote keuze in kleuren. Bijna alle verven zijn ook leverbaar in verschillende ‘schrobklassen’. De schrobklasse geeft aan in hoeverre de muur bestendig zal zijn tegen schrobben en afnemen.


Glasweefsel & Vliesbehang

Glasweefselbehang en Vliesbehang kunnen gebruikt worden voor niet al te ernstig beschadigde muren en is daarmee een geweldig alternatief voor opnieuw stukadoren(!) Daarnaast geeft het veel extra’s, het is namelijk stootvast, vochtregulerend en hygiënisch. Ook verstevigt het de muren en is goed te reinigen als het geverfd is met een speciale afneembare verf. Ik geef u graag advies bij het maken van een keuze

Vliesbehang
Vliesbehang is glad, het bedekt scheuren die door de werking van de muren zijn ontstaan. Het werkt zelfs nog mee met de muren, zodat opnieuw scheuren minder snel voorkomt. Ideaal voor nieuwbouw woningen waarin scheuren op de voegen van gasbeton blokken vaak voorkomen. Vliesbehang is natuurlijk te schilderen in elke gewenste kleur.

Glasweefselbehang
Glasweefselbehang heeft dezelfde eigenschappen als vliesbehang maar is sterker en is te krijgen in verschillende patronen bijvoorbeeld: glad, visgraat, ruitjes en dergelijke. Dit behang is in verschillende diktes verkrijgbaar. Glasweefsel geeft een luxe en nette afwerking aan je muren en is natuurlijk ook te schilderen in iedere gewenste kleur.